Mezelf voorstellen

Over Mareille Kruijer-Jeuring

 In 1996 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hanzehogeschool in Groningen. Ik heb 12 jaar als algemeen fysiotherapeut gewerkt en in die tijd verschillende vervolgtrainingen voltooid.
Aan de opleiding bekkenfysiotherapie aan de SOMT in Amersfoort ben ik 2005 begonnen. In 2008 ben ik afgestudeerd als geregistreerd bekkenfysiotherapeut. Vanaf dat moment werk ik enkel nog als bekkenfysiotherapeut. Ik heb gewerkt in verschillende praktijken en in 2016 ben ik mijn eigen praktijk gestart. Sinds december 2017 is mijn praktijk Het Bekken en Bodemhuis gevestigd aan de Dorpsstraat in Tynaarlo.

In de afgelopen jaren heb ik verschillende cursussen gevolgd om mijn kennis en kunde op peil te houden. Ik vind het leuk om me te blijven verdiepen in de nieuwste ontwikkelingen binnen de bekkenfysiotherapie. In augustus 2018 heb ik mijn laatste opleiding afgerond. Ik mag mijzelf nu ook kinderbekkenfysiotherapeut noemen. Dat betekent dat ik nu ook kinderen vanaf 4 jaar met poep- en plasproblemen mag behandelen. Dat is een hele leuke aanvulling op de volwassenen.

Bekkenfysiotherapie is een hele bijzondere specialisatie binnen de fysiotherapie. De bekkenfysiotherapeut behandelt klachten die in een privacygevoelig gebied liggen. Er worden zaken besproken die nogal in de taboesfeer liggen en die niet zomaar met iedereen gedeeld worden. Dat vergt inlevingsvermogen, tijd, aandacht en vakkennis. En daarnaast betekent het ook ik gedegen onderzoek doe naar de oorzaak van de klachten. Daarvoor neem ik ruim de tijd.

Graag wil ik de onbekendheid met het bekken(bodem) gebied wegnemen en de mensen controle (terug)geven over hun lichaam. Ik wil mensen de zorg en aandacht geven die ze verdienen. Ik wil taboedoorbrekend zijn door open en vrij te spreken over de klachten en wat dat met mensen doet. Uiteraard zal ik respectvol en zorgvuldig omgaan met de informatie die mij gegeven wordt. Door mijn persoonlijke benadering, inlevingsvermogen, zorg en aandacht, hoop ik dat u zich bij mij thuis zult voelen.
Ik ben een enthousiaste en kundige bekkenfysiotherapeute met passie voor dit prachtige vak!

Volg mij op Social Media:

Bekkenfysiotherapie

In 2010 heb ik deze 3 jarige post-HBO studie afgerond aan de SOMT te Amersfoort. Deze opleiding is gericht op rug-, bekken-, buik- en bekkenbodemproblematiek bij volwassenen

Kinderbekkenfysiotherapie

In 2018 heb ik deze 1 jarige opleiding afgerond aan de SOMT te Amersfoort. Deze opleiding is gericht op het onderzoeken en behandelen van kinderen van 4-18 jaar met poep- en plasproblemen

Verschillende cursussen

  • Triggerpoints in bekken- en buik gebied
  • Dry Needling in bekken, buik en bekkenbodemgebied
  • Dyspareunie
  • Achterste compartiment
  • Red Cord

Hoe klanten mij ervaren

Ik ben bij Mareille geweest voor behandelingen aan mijn bekken en verschillende spieren tijdens mijn zwangerschap, maar ook na mijn zwangerschap. Dit heeft goed geholpen. Mareille is praktisch, rustig en ze denkt goed mee. Het is fijn dat ze direct bruikbare tips geeft die je altijd zult blijven gebruiken; omdat het werkt. Een betrouwbaar, prettig en kundig persoon!

J. Scholten, 33 jaar

Wilt u samen met mij werken aan een oplossing voor uw probleem?